Archief
WOS

MLTV'90 laat verhuizing naar Polanen varen

Tennisvereniging MLTV'90 in Monster steekt voorlopig geen energie meer in de verhuisplannen met voetbalclub sc Monster.

Dat besluit heeft het tennisbestuur genomen na het 'nee' van sportwethouder Pieter Varekamp. De gemeente zegt geen geld te hebben voor een verhuizing van de tennisvereniging naar sportpark Polanen, waar de voetbal nu al zit. Bovendien zijn volgens het college de problemen niet groot genoeg om daar nu grootschalig in te investeren. "Jammer", klinkt het op de tennis.

Het idee was om samen inkopen te regelen, accommodaties te delen en elkaars kennis te benutten. Die plannen zijn er al vier jaar. Het 'nee' van de wethouder komt niet als een verrassing, laat bestuurslid Leon Nolten van MLTV'90 weten. "De teleurstelling zit meer in het feit dat wij vier jaar met de gemeenteraad en de wethouder gesproken hebben, maar in de tussentijd is er niks gebeurd."

De Monsterse tennisclub laat het hoofd niet hangen en wil nu het huidige onderkomen - midden in een woonwijk bij de Jan Steenstraat - vernieuwen. Zeker na de aanleg van padelbanen twee jaar geleden is het ledenaantal van de vereniging weer flink gestegen, na een halvering van het aantal leden een paar jaar terug. Daarbij doet MLTV'90 opnieuw een beroep op de gemeente. "Zodat partijen ons van een prachtige accommodatie kunnen voorzien."

Ook LTC 't Loo geeft niet op
In De Lier hebben drie sportclubs de koppen bij elkaar gestoken voor een uitbreidingsplan. Tennisvereniging LTC 't Loo, korfbalclub Valto en handbalclub Odis lopen tegen capaciteitsproblemen aan en denken nu de oplossing in handen te hebben: uitbreiden op het perceel van een aangrenzende tuinder die er binnenkort mee stopt.

Maar ook daar is vanuit de gemeente geen budget voor. Voor tennisvoorzitter Cor van Staalduinen geen reden bij de pakken neer te zitten. "Jammer, maar niet helemaal verrassend. Het 'nee' van de wethouder betekent niet dat wij niet verder kunnen. Wij proberen daarom een meerderheid in de gemeenteraad zover te krijgen om onze plannen te steunen."