Archief
WOS

Tijdelijke omleiding bus 31 wordt definitief

De tijdelijke omleiding van bus 31 in Monster, wordt definitief. De bus rijdt dus niet meer door het dorpscentrum, maar langs de Emmastraat en de Molenweg.

De omleiding werd eind augustus doorgevoerd, omdat er bij de gemeente en vervoerder EBS veel klachten binnen waren gekomen over trillingen. Wie de nieuwe haltes te ver lopen vindt, kan een overstap maken vanaf lijn 34.

Zo blijven de routes er vanaf nu definitief uitzien. Gemeente Westland

Een paar maanden later blijkt volgens de gemeente dat het aantal klachten over trillingen en onveilige verkeerssituaties sindsdien flink is afgenomen. Ook de grotere loopafstand naar haltes blijkt geen probleem te zijn: het aantal reizigers is gelijk gebleven. De buschauffeurs zijn ook tevreden, omdat de wegen rondom het centrum beter geschikt zouden zijn voor bussen.

Niet iedereen is het eens met de gang van zaken rondom de aanpassing van de busroute. Westland Verstandig vindt dat er onvoldoende gecommuniceerd is rondom de evaluatie van de proef. De partij wil verkeerswethouder Pieter Varekamp in een debat bevragen over het onderwerp.