Archief

Oude pand café The Doors krijgt nieuwe bestemming

Na jaren leegstand krijgt de locatie van Café The Doors aan de Hoofdstraat in De Lier een nieuwe bestemming als administratiekantoor.

Oud-eigenaar van The Doors, Kees van der Zijden, verkocht het pand al jaren geleden. Sindsdien staat het leeg. Nu heeft Michel Boekestijn het gekocht om zijn administratiekantoor in te vestigen. "Ik zit nu al tien jaar op een industrieterrein en wil heel graag naar het dorp. Bovendien is het jeugdsentiment. Ik heb daar menig uurtje doorgebracht tijdens feestweken", zegt hij.

Door gebrek aan aannemers en materiaaltekort duurt het nog even voor het administratiekantoor de deuren op de nieuwe locatie kan openen. Bovendien moet er eerst nog een bouwvergunning komen voor de grote verbouwing. "De bar boven blijft en daar komt ook de vergaderruimte", zegt Boekestijn. Een bestemmingswijziging voor het pand is niet nodig, omdat het bestemd is voor horeca en dienstverlening. De nieuwe eigenaar verwacht augustus 2022 zijn nieuwe kantoor in gebruik te kunnen nemen.

Voor wie zich afvraagt wat er met Van der Zijden is gebeurd? Hij is muzikant en op dit moment verdient hij zijn geld als vrachtwagenchauffeur. "Je moet toch wat. Ik rijd vooral in Nederland, maar soms ook daarbuiten."