Handbaldames Quintus te sterk voor SEW

De handbaldames van Quintus waren gisteravond te sterk voor Westfriesland/SEW. Ze wonnen met een eindstand van 36-32.

De dames uit Kwintsheul begonnen de eerste helft goed met een ruime voorsprong. Bijna leek het alsof ze zonder zorgen de kleedkamer in konden, maar in de laatste vijf minuten voor de rust krabbelde de tegenstander terug van een achterstand van 17-13 naar 19-17.

Vlak na de rust kwam de score snel op 21-20, waarna het verschil voor een lange tijd slechts één punt was. Na een kwartier kon Quintus weer verder uitlopen.

De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Pijl in Naaldwijk. Het Quintus-terrein aan de Leeuwerik in Kwintsheul is vooralsnog alleen open tussen 05.00 en 17.00 uur en alleen voor jongeren tot 18 jaar. Daar is voor gekozen omdat bij deze leeftijdsgroep de naleving van de coronamaatregelen beter te reguleren is.

Heren verliezen

Het is de heren van Quintus niet gelukt om te winnen van koploper Achilles Bocholt in België. Ze verloren gisteren met ruime cijfers, de eindstand werd 39-23. De heren staan inmiddels weer onderaan in het klassement omdat Atomix won van Hasselt en daarmee boven Quintus steeg. Volgende week spelen de Heulernaren tegen Hasselt.