Archief

Van Dam hoog op Rotterdamse CDA-lijst

Jacco van Dam staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam vrij hoog op de lijst van het CDA.

De Hoekenees staat bij de christendemocraten op de vierde plek. De partij heeft nu twee zetels in de Rotterdamse raad.

Van Dam maakte jarenlang deel uit van de vroegere deelraad van Hoek van Holland en in de afgelopen acht jaar van diens opvolger, de gebiedscommissie. De gebiedscommissie wordt in maart vervangen door een zogeheten wijkraad.

Hoekse op VVD-lijst

Er zijn meer Hoekenezen met politieke aspiraties in Rotterdam. Bij de VVD (nu vijf zetels) staat Anneke van der Meijs op plek elf. Ook zij is geen onbekende in de Hoekse politiek. Van der Meijs zat net als Van Dam in de voormalige deelraad en van 2014 tot 2018 ook in de gebiedscommissie. Aan de verkiezingen van 2018 deed de Hoekse VVD niet mee, doordat de kandidatenlijst te laat was ingediend.

De Waard: 'In wijkraad krijg ik nog minder voor elkaar'

Eerder werd al bekend dat Joey de Waard aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoet voor Leefbaar Rotterdam. Hij staat op plek tien en de partij heeft nu elf zetels. Een kansrijke positie dus voor de Hoekenees.

De Waard liet in het programma Maarten in de Middag weten, dat hij daarmee de politiek in de wijk voorlopig achter zich laat. "Ik ben in de gebiedscommissie gegaan met een bepaald voornemen: ik wilde wat betekenen voor mijn dorp. Naar mijn mening heb ik daarin te weinig kunnen bereiken, ook door het gebrek aan dingen die je daadwerkelijk voor elkaar kunt krijgen als gebiedscommissielid", zegt De Waard. Hij doelt er op dat de gebiedscommissie zich vooral kan laten horen met adviezen aan B en W, maar dat die deze vaak naast zich neerleggen.

De Waard vervolgt: "De wijkraad wordt een uitgeklede versie van de gebiedscommissie, dus in mijn optiek kun je dan nog minder voor elkaar krijgen. Dus als ik écht wat voor mijn dorp en voor Rotterdam wil betekenen, dan doe ik dat in de gemeenteraad."

Hij wil zich als gemeenteraadslid vooral hard maken voor de veiligheid in zijn dorp.

Beluister het volledige gesprek met Joey de Waard: