Archief
WOS

Sfeerlichtjesactie van Heleen Verduijn loopt storm

Heleen Verduijn heeft er bijna een fulltime baan aan, haar sfeerlichtjesactie.

Na de oproep om postcodeloterij vouchers voor sfeerlichtjes te sparen ligt Verduijns deurmat dagelijks vol. Vanmorgen heeft ze 338 doosjes opgehaald bij de Albert Heijn in Naaldwijk, maar nog steeds komen er bonnen bij.

"Het is zo hartverwarmend", vertelt ze. Daarmee doelt Heleen op de bonnen die vanuit heel Nederland haar kant op komen. Maar dat is niet het enige wat mensen aanbieden. "Ik krijg waxinelichtjes en geld om er meer mee te kopen. Maar ook andere lichtjeshouders van mensen die geen lid zijn van de postcodeloterij, maar wel mee willen doen. Iedereen vindt het helemaal geweldig en dat raakt me wel."

Niet alleen Voedselbank Westland gaat de lichtjes uitdelen. Er gaat ook een gedeelte naar Stichting Kleine ingrepen, Mooie gevolgen, LUZ: een organisatie voor gevluchte vrouwen en naar Stichting de Vereeniging. "Én wat ook leuk is: Aad en Wilma van Meurs uit Schipluiden sparen ook bonnen voor de Voedselbank in Delft. Ik vul dat aan tot 300 en die gaan we volgende week wegbrengen."

Heleen spaart nog door tot aanstaande zaterdag. Daarna gaan er kaartjes bij en kunnen de sfeerlichtjes uitgedeeld worden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland