Archief
WOS

WOS

Een sfeervol lichtje voor wie dat in deze tijd wel kan gebruiken

In deze donkere dagen voor kerst kunnen sommige mensen wel een sfeervol lichtje gebruiken. Als steuntje in de rug.

Dat is de insteek van Heleen Verduijn. Zij zamelt lichtjes in die deelnemers van de Nationale Postcodeloterij gratis krijgen en wil die vervolgens uitdelen. Deze week kregen veel mensen een cadeaubon in de brievenbus. "Heel veel mensen krijgen die in de bus en heel veel mensen gaan daar niets mee doen", gokte Verduijn.

Daarom wil ze met de bonnen die niet worden gebruikt, andere mensen blij maken. "Dat is heel belangrijk. Zeker in deze tijd, waarin mensen zich soms eenzaam voelen", vertelt ze. Verduijn is al in contact met Voedselbank Westland, om de kaarsjes daar in de kratten mee te geven, maar daar is nog geen akkoord over.

Hoe dan ook is de actie nu al een groot succes. Heleen heeft al een heleboel bonnetjes ingeruild, daarnaast zijn er al meer dan honderd toezeggingen gedaan van mensen die hun sfeerlichtjes willen doneren. "Het is fantastisch dat zoveel mensen eraan mee doen en het willen ondersteunen. Daar word ik alleen maar stil van, dat is gewoon geweldig."

Tekst gaat verder onder de video

Heb je ook een cadeaubon in de bus gekregen en wil je meedoen aan de actie van Heleen? Je kunt de bonnen opsturen naar de Aalbersestraat 35, 2672DR in Naaldwijk. Je kunt de bonnen ook inleveren bij de afhaalpunten van de kaarsjes, zoals bij slagerij Poleij in 's-Gravenzande en bij de Albert Heijn, om vervolgens de lichtjes aan Heleen te doneren. "En dan ga ik heel veel mensen gelukkig maken, denk ik", voegt ze toe.