Archief
WOS

WOS

Nico de Gier weer lijsttrekker PvdA

Nico de Gier wordt weer de lijsttrekker van de PvdA Westland voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De ledenvergadering heeft hem donderdag benoemd. Als nummers 2 en 3 staan nieuwe namen op de lijst: Keysha Vermeer uit Naaldwijk, afgelopen jaren fractieondersteuner, en Morvarid Hamidy uit Monster die bestuurslid bij de Jonge Socialisten was. De huidige steunraadsleden Bert van der Wal en Joke Gijsberts completeren samen met Jan van der Wilk de top 6 en vormen samen de steunfractie.

Vier jaar geleden werd De Gier min of meer noodgedwongen lijsttrekker. "De beoogde lijsttrekker trok zich terug. Maar heb toen wel gezegd dat we echt op zoek moesten gaan naar nieuwe, jonge mensen. En dat is gelukt, ze staan op twee en drie. Ze willen alleen graag nog gebruik maken van mijn ervaring en mentorschap", zo verklaart hij zijn plek op de lijst.

De PvdA heeft nu één zetel in de raad. De Gier hoopt na de verkiezingen gezelschap te krijgen. "Vier jaar geleden haalden we een historisch laag resultaat als gevolg van de landelijke gebeurtenissen. Dat moet en kan nu anders." Het wordt wel zijn laatste raadsperiode. "Als ik over vier jaar nog nodig ben, dan hebben we het niet goed gedaan."

De gemeenteraadsverkiezingen zijn volgend jaar op 14, 15 en 16 maart.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland