Archief

Bewoners kondigen nu al verzet aan tegen woonpark Hoge Geest

Het plan om een woonpark voor arbeidsmigranten te realiseren aan de Hoge Geest in Naaldwijk kan op weinig enthousiasme rekenen.

Omwonenden van de kassen die plaats gaan maken voor woningen kregen vanochtend een informatiebrief van de gemeente Westland. "Het is hier nu al een onveilige situatie en straks wordt het alleen maar drukker", zegt een van de bewoners. "Wel heftig, zo veel mensen op een klein gebied", zegt een ander. Weer een ander vraagt zich af of de mensen die de plannen hebben bedacht, wel ter plaatse zijn geweest om de situatie te zien. Volgens verantwoordelijk wethouder Albert Abee wijzen verkeersonderzoeken uit dat het wél veilig kan op die plek met een uitrit aan de Hoge Geest.

Ze snappen ook dat er in Westland meer woningen voor arbeidsmigranten moeten komen, maar zijn het niet eens met de manier waarop. "Het is niet de bedoeling dat ze dan maar hier bij elkaar worden gepoot met zo veel", aldus een buurvrouw.

De omwonenden mogen op maandag 20 december tijdens een online inspraakavond meepraten over de plannen, maar erg veel vertrouwen dat dat iets verandert, hebben ze niet. "Er staat dat je van alles mag aandragen, maar alles is toch al in kannen en kruiken. Dat is hoe ik het lees", aldus een van de buren, verwijzend naar de brief van de gemeente. "Ik hoop dat we er met de buurt nog wat tegen kunnen doen", zegt een ander.