Archief
Google Streetview

Burgemeesterswijk Maassluis nadert voltooiing

Met de verkoop van het voorzieningenveld in de Burgemeesterswijk in Maassluis gaat de laatste fase in van de omvorming van flatwijk naar gemengde wijk.

De gemeenteraad is akkoord met de verkoop van de grond aan woningcorporatie Maasdelta. Die kan dan verder met de plannen voor de bouw van zorgwoningen op dat terrein. Dat helpt de doorstroming van ouderen in de wijk die de afgelopen jaren een gedaantewisseling heeft ondergaan.

De twee flats in de Burgemeester Zaneveldstraat, samen goed voor 248 woningen, worden nog gesloopt. Daar komen waarschijnlijk 290 nieuwe woningen voor terug, waarvan de helft sociale huur. "De Burgemeesterswijk is een enorm project van een lange adem en heeft Maassluis getransformeerd. Het is mooi geworden en we mogen trots zijn op wat we daar hebben bereikt. Voor een groot deel is dat te danken aan investering van woningcorporatie Maasdelta en voorganger", zei wethouder Sjoerd Kuiper in de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders gaat nu aan de slag met de wijziging van het bestemmingplan van het voorzieningenveld en subsidie aanvragen bij de provincie voor het project. De gemeenteraad moet akkoord gaan met de bestemmingswijziging en dan kan de corporatie gaan bouwen. Voorwaarde voor de subsidie is dat de bouw van de eerste sociale huurwoningen start halverwege 2023.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek