Green Eagles

Green Eagles onderuit in Groningen

De basketbalsters van Green Eagles wachten in de promotiedivisie na vier duels nog steeds op hun eerste overwinning.

De ploeg uit Maassluis ging ook gisteravond weer onderuit. Uit bij De Groene Uilen in Groningen, de huidige nummer twee in de competitie, werd het 70-60.

Door blessures, werk en vakanties had trainer Ron den Hoedt slechts zeven speelsters - en dus maar twee wissels - tot zijn beschikking. Maar de gemankeerde ploeg begon sterk aan de uitwedstrijd en speelde misschien wel het beste eerste kwart tot nu toe. Vanaf de eerste seconden was er scherpte in zowel de verdediging als bij de afronding. Na tien minuten stond het dan ook 10-18. De thuisploeg ging daarna harder spelen en kwam daarmee terug tot een 33-34 stand bij rust.

Het derde kwart ging aan het begin gelijk op, maar vooral in het laatste deel leek De Groene Uilen de wedstrijd naar zich toe te trekken, met een 51-44 tussenstand als resultaat. Die marge was na twee minuten in het laatste kwart zelfs opgelopen naar tien punten en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Toch knokten de Maassluizers zich terug en was de spanning met nog drie minuten te gaan volledig terug: 59-58. In de slotfase kon De Groene Uilen echter alsnog het verschil maken.

De uitslag van 70-60 was volgens coach Den Hoedt geflatteerd. Desondanks complimenteert hij zijn ploeg, die ondanks de krappe bezetting, een knappe prestatie heeft neergezet.

Green Eagles - Punch 67-65
De Maassluizers verloren dit seizoen alleen nog van koploper Klipperstars en staan daarmee op de tweede plek

Tweede klasse B
Almere 36ers - Westland Stars 70-61
Met zes punten uit vijf duels staat Westland Stars voorlopig derde, maar de nummers 2, 4 en 5 hebben twee wedstrijden minder gespeeld