Archief
WOS

Schipluiden krijgt een eigen koekjeswinkel

Van thuis bakken in een piepklein oventje naar een eigen productieruimte en internationale bekendheid. Sasja Roodenrijs leeft een koekjesdroom.

Een jaar geleden startte zij een webshop. "Vorig jaar september raakte ik mijn baan kwijt, en toen dacht ik: wat moet ik nu doen?", vertelt ze. "Ik was al bezig met bakken, ook omdat dat voor mij gewoon een enorme ontspanning is. Toen ben ik op aanraden van mijn vriend daarmee verder gegaan." Roodenrijs bakt 'cheffies' een soort mix tussen koek, cake en bonbons. "Want in elke cheffie zit bonbonvulling."

Maar dat ging niet zonder slag of stoot. In een piepklein oventje bakte ze in haar eentje alle bestellingen. "Ik deed het vanuit mijn huis in Delft. Een klein appartementje van vijftig vierkante meter, vier hoog, zonder lift", weet ze nog. "Toen leek tachtig koekjes zo veel, terwijl we er gisteren 400 hebben ingepakt", lacht ze.

De webshop kwam pas echt van de grond toen de koeken werden opgepikt op Instagram. Een bekendheid met veel volgers plaatste in januari een foto met haar koeken. "Sindsdien ging het helemaal los. De website liep vast en iedereen wilde m'n koeken hebben. Sinds april zit ik nu in Schipluiden met een productieruimte."

Chef Cookie opent morgen officieel de deuren van de winkel om 09.00 uur. De winkel is alleen op vrijdag en zaterdag open, want de rest van de week is nodig voor de productie.