Archief
Archief WOS

Maassluis onderzoekt mogelijkheden opvang vluchtelingen

Het college van B en W in Maassluis onderzoekt of de gemeente een bijdrage kan leveren aan de extra opvang van vluchtelingen.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit deed onlangs een oproep aan gemeenten om snel extra opvangplekken te regelen. De val van de Afghaanse hoofdstad Kabul zorgde voor een grote stroom van vluchtelingen. Ook Nederland moest veel vluchtelingen opvangen. Maar dat bleek geen eenvoudige klus, omdat er niet direct locaties beschikbaar waren. In een asielzoekerscentrum in Ter Apel ging het fout; daar sliepen 750 mensen, terwijl er plek was voor 275.

Het verzoek van Smit betreft tijdelijke opvang, maximaal twee maanden. En niet meer dan 50 tot 70 vluchtelingen per locatie.

Een aantal gemeenten heeft inmiddels gehoor gegeven aan de oproep. In Maassluis wordt nu nog gekeken wat er mogelijk is, zo laat een woordvoerder van het college desgevraagd weten aan de WOS. Hij verwacht dat er 'snel' een besluit wordt genomen.

Maassluis Belang: 'Wat staat er in die brief?'

Inmiddels heeft politieke partij Maassluis Belang vragen gesteld over de bewuste brief. "Wij hebben uit de pers vernomen dat wij zo'n brief hebben gekregen", zegt raadslid Denise Solleveld in gesprek met de WOS Ochtendshow. "Vervolgens heeft burgemeester Edo Haan bevestigd dat hij die brief inderdaad heeft ontvangen, maar daarna bleef het stil en dat is het pijnpunt in dit verhaal." Solleveld is dan ook benieuwd wanneer die brief is binnengekomen en wat er precies in staat.

Maassluis Belang wil graag het gesprek aangaan over wat er mogelijk is. "Ik weet überhaupt niet of het voor Maassluis een goed idee is om die mensen op te vangen, maar ik vind wel dat je er serieus naar moet kijken", aldus Solleveld. "Ik vind dat wij hier als gemeente en raad met elkaar het gesprek over moeten voeren."

In 2015 ving Maassluis vluchtelingen tijdelijk op in de Olympiahal. Solleveld denkt niet dat die locatie opnieuw geschikt is.

Beluister het hele gesprek:

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek