Archief
WOS

WOS

Sander Zuyderwijk tijdelijk uit raad, ook geen lijsttrekker

Fractievoorzitter Sander Zuyderwijk van de VVD trekt zich als gevolg van een acute dubbele hernia tijdelijk terug uit de Westlandse gemeenteraad.

In januari hoopt hij terug te keren. Het ziet er naar uit dat het herstel een langdurige zaak zal zijn. Mede hierdoor en in het belang van zijn gezondheid heeft hij ook besloten af te zien van het lijsttrekkerschap voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Het is wel de bedoeling dat ik op de lijst blijf, maar lager op de lijst. En ik blijf de jonge mensen op onze lijst ondersteunen", zegt Zuyderwijk voor wie het een zware beslissing was.

Het bestuur van de VVD laat weten de beslissing van Zuyderwijk te respecteren en te begrijpen. "Wij kijken met vertrouwen uit naar de goede tijdelijke opvolging in de raad." Huidig wethouder Pieter Varekamp wordt voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker. "We hanteren de procedure zoals bekend binnen de VVD. Hierdoor komt de Algemene Ledenvergadering op 28 oktober te vervallen. Over het vervolg van de procedure en een nieuwe datum voor een ledenvergadering, worden de leden van VVD Westland separaat geïnformeerd", aldus het VVD-bestuur in een verklaring.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland