Archief
WOS

WOS

Lisanne en Senne dansen 45 uur: 'We zijn echt gesloopt'

Vijftig uur achter elkaar dansen voor 100.000 euro. Honderd koppels deden mee aan de Dansmarathon van SBS, onder wie enkele regiogenoten.

Ook Lisanne van Lier uit Monster deed mee, samen met haar beste vriend Senne de Vries. In totaal hebben ze het iets meer dan 45 uur volgehouden. "We zijn wel echt gesloopt nu", vertelt Lisanne. "We liggen de hele dag op bed. En we kunnen niet echt omhoog lopen, dus we hebben een bed in de huiskamer gezet."

Pas toen de adrenaline was uitgewerkt, voelden de twee de pijn. "Ik dacht, we kunnen nog wel vijf uur. Haal ons niet van het podium af", vertelt Senne. "Zodra je stopt met dansen, voel je pas wat het met je lichaam doet, hoe kapot je bent", voegt de Monsterse toe.

Hoe zwaar het zou zijn, wisten de twee aan het begin trouwens niet. "Senne stuurde het eigenlijk naar me door als een grap", lacht Lisanne. "En toen heb ik hem overgehaald. Ik zei hem dat als hij met mij mee zou doen, hij op date mocht met m'n beste vriendin." Maar of die date er echt gaat komen, staat nog open. "Technisch gezien hebben we het geen vijftig uur volgehouden, dus daar moeten we het nog even over hebben."

Kritiek

Op het dansprogramma kwam veel kritiek. Er zijn mensen met blessures en deelnemers moesten het podium worden afgedragen. "Ik snap wel dat er kritiek is, want het is heel zwaar. Maar aan de andere kant wordt er ook wel heel goed voor je gezorgd", vertelt Van Lier. "Maar misschien hebben wij ook wel een fout gemaakt door gewoon mee te doen", vult De Vries aan. "De andere deelnemers waren allemaal professionele dansers die geoefend hadden en ze waren ook best gespierd. En dan komen wij twee aan, twee spijkers."

Tekst gaat verder onder de video

Eenmalig

Hoewel de twee denken dat ze, als de blaren zijn geheeld, op een leuke tijd kunnen terugkijken, blijft het een eenmalige actie. "Ik zou wel aan een ander programma meedoen, maar niet meer iets met dansen. Wij kunnen eigenlijk ook helemaal niet dansen", overweegt Senne. "Ja, de scheidsrechter kwam soms ook naar ons toe van: 'Is dit wel dansen? Meer bewegen!'", lacht Lisanne.

Naast Lisanne van Lier deden er nog meer regiogenoten mee aan de Dansmarathon. Bijvoorbeeld Mitch Looye uit Monster, Jamie Moor uit De Lier en Desteny Taal uit 's-Gravenzande. Maarten Stolk interviewde die laatste gisteren in het radioprogramma Maarten in de Middag

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland