Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Arantxa Rus evenaart hoogste notering ooit op WTA-ranglijst

Tennisster Arantxa Rus is op de nieuwe ranglijst van de overkoepelende organisatie WTA zeven plaatsen gestegen en staat nu 61ste.

Daarmee evenaart de 30-jarige speelster uit Monster haar hoogste notering ooit. In augustus 2012 stond ze ook al op die positie. Dat was in een jaar waarin ze onder andere de vierde ronde van Roland Garros bereikte en op Wimbledon de derde ronde haalde.

De jaren daarna ging het bergafwaarts, met een dieptepunt in 2015 (289ste in november dat jaar) en werd ze veroordeeld tot het circuit van ITF-toernooien. Met een nieuwe, Spaanse, coach vond Rus vanaf 2019 de stijgende lijn weer. In dat jaar won ze zelfs tien ITF-toernooien, waarmee ze de mondiale top-100 bereikte en ook weer op de WTA-toernooien en Grand Slams uit mocht komen.

Rus speelt deze week een toernooi in Tenerife. In de eerste ronde is ze gekoppeld aan de Zwitserse Viktorija Golubic, de nummer 45 van de wereld.

De WTA-ranglijst wordt elke week opgemaakt op basis van de punten die speelsters hebben verzameld op WTA- en ITF-toernooien in het afgelopen jaar. De punten die 52 weken geleden zijn behaald, vervallen. Hierdoor moeten speelsters hetzelfde aantal punten halen of verbeteren om hun plaats op de ranglijst te behouden of te verbeteren.