Archief
WOS

Sinterklaas houdt QR-code achter de hand

Sinterklaas zet ook dit jaar voet aan wal in onze regio, maar het verschilt per plaats hoe het onthaal eruit zal zien.

Dat blijkt uit een rondgang van de WOS. Wij zetten de grootste kernen op een rijtje.

De Lier

De pakjesboot is al onderweg naar De Lier. Zaterdag 13 november zal Sinterklaas van de boot stappen. Als dan de huidige coronaregels nog gelden, moeten bezoekers van 13 jaar of ouder een coronatoegangsbewijs laten zien. De aankomstlocatie bij de Bleijenburgbrug zal dan met hekken zijn afgezet. Dit is onder voorbehoud, want als begin november de coronabeperkingen worden losgelaten, zal er geen afzetting zijn. In de Hoofdstraat zijn er activiteiten voor kinderen.

's-Gravenzande

Het organiserende comité van de kern 's-Gravenzande gaat op zaterdag 20 november uit van een traditionele intocht, zonder coronacheckapp. Als de coronaregels streng blijven, zal er een aanpassing in het programma komen. Het Sinterklaashuis bij kinderopvang Okidoki in de Langestraat en de etalagespeurtocht gaan sowieso door.

Naaldwijk

Als de traditonele intocht van Naaldwijk door kan gaan, zal Sinterklaas op 13 november met de boot bij sporthal De Pijl aankomen. De vergunning is binnen. Daarna volgt een rijtoer naar het Wilhelminaplein waar een tent voor kinderen is neergezet. Mogelijk krijgen de kernen de status 'doorstroomlocatie' en is er geen coronatoegangsbewijs nodig, maar dat zal op 1 november blijken als er een coronapersconferentie komt.

Hoek van Holland

In Hoek van Holland is men nog op zoek naar een passende formule om iedereen tevreden te houden. De organisatie mikt op een evenement op 20 november zonder dat je een QR-code moet laten zien, maar dat is nog even afwachten. Als de gemeente Rotterdam de intocht bombardeert toto doorstroomlocatie, zal er een soort defilé plaatsvinden. Dit is allemaal onder voorbehoud.

Maassluis

Tot slot Maassluis. Daar wordt Sinterklaas op zaterdag 13 november om 10.00 uur in de binnenhaven verwacht. Sint en zijn Pieten mogen nergens stil blijven staan, om een oploop van mensen te voorkomen. Daarom zal Sinterklaas met een bootje door de haven varen, zodat iedereen vanaf de kade goed zicht heeft op de kindervriend. Ook presentatrice Fleur en burgemeester Edo Haan volgen Sinterklaas vanuit een boot. Het heeft dus geen zin om op de Stadhouderskade te wachten of bij de Wip, overal rond de haven zal Sint goed te zien zijn. Op een afgesloten terrein zal de Sint uitstappen en daarna in de bus stappen om de stad door te rijden. Hier wordt hij verwacht:

- 11.00 uur winkelcentrum Steendijkpolder
- 11.20 uur Van Kortenhof fietsen
- 11.40 uur winkelcentrum Palet
- 12.10 uur Stadshart
- 12.50 uur winkelcentrum Koningshoek
- 14.00 uur kindermiddag in Theater Koningshof

Er zijn natuurlijk veel meer intochten. Zodra daar informatie over bekend is lees je dat in de WOS Agenda.

Ada van der Wel