Archief
Michiel Buijse

Leefbaar Maessluys doet gooi naar raadszetels

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Maassluis zal een nieuwe politieke partij op het stembiljet staan: Leefbaar Maessluys.

Drijvende krachten achter de nieuwe partij zijn de 21-jarige Jurre van de Merwe en Gary Bouwer (23).

Leefbaar Maessluys wil vooral jongeren aanspreken. "Meer aandacht voor bruisende horeca, soepelere regelgeving en meer aandacht voor betaalbare starterswoningen", laat Gary weten. De twee noemen de Maassluise politiek op dit moment 'grijs, ingeslapen een oppositieloos'. "Wij willen de politiek meer zuurstof geven en wakker schudden met nieuwe energie door jongeren beter te vertegenwoordigen."

Als actiepunten worden genoemd het opzetten van wijkoverleg platforms, het invoeren van een lokale ombudsman en de invoering van raadgevende referenda, "ook wanneer een nieuwe burgemeester gekozen moet worden."

Leefbaar Maessluys is bewust klassiek geschreven. "Dat vonden wij creatief, maar het staat ook symbool voor de waarde die wij hechten aan de historie en unieke identiteit van onze stad."

Gary Bouwer maakte eerder onderdeel uit van Forum voor Maassluis, maar is daar vanwege de partijnaam vertrokken. "Die naam riep te veel associaties op met het geradicaliseerde Forum voor Democratie", zegt Bouwer.

De nieuwe politieke partij mikt op twee zetels. De verkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek