Archief

Oude boerderij naast recreatieoord wordt nog niet gesloopt

Voormalig eetcafé De Stal aan de Kaapweg in Hoek van Holland wordt voorlopig nog niet met de grond gelijk gemaakt.

Dat is donderdagavond duidelijk geworden in de raadsvergadering van de gemeente Rotterdam. Partijen Leefbaar Rotterdam, PVV, Partij voor de Dieren en 50Plus hadden hierover een debat aangevraagd. Dit omdat een dergelijke sloop volgens deze fracties niet hand in hand gaat met de afspraak om nu op het recreatieoord "geen onomkeerbare beslissingen" te nemen.

In een eerder op donderdag naar de gemeenteraad gestuurde brief - in reactie op die debataanvraag - stellen de wethouders Kasmi en Kurvers: "Het college zal geen onomkeerbare besluiten nemen over het recreatieoord en camping Hoek van Holland totdat er een besluit is genomen over de toekomst van het recreatieoord. De gemeente zal dan ook geen opdracht geven voor sloop van de panden aan de Kaapweg 103 en Kaapweg 115, tenzij de veiligheid ter plaatse in het geding is."

Volgens de wethouders is het pand Kaapweg 103 (het voormalige eetcafé) in 2016 in bouwkundig slechte staat achtergelaten door de verhuurder. Sindsdien is de gemeente voornemens geweest het pand te slopen en staat het leeg.

Voor Kaapweg 103 is begin dit jaar een sloopvergunning aangevraagd. De Omgevingsdienst Haaglanden heeft op 7 oktober de sloopvergunning verleend, zo staat in de brief.
In de raadsvergadering kwam wethouder Kurvers met een correctie: er is een ontheffing verleend om een sloopvergunning aan te vragen. "De sloopvergunning is nog niet aangevraagd", zei hij.