Archief

GBW kiest voor ervaring in de top

GemeenteBelang Westland heeft zojuist de kandidatenlijst gepresenteerd met ervaren politici in de top 6.

Remmert Keizer voert de lijst weer aan. Daaronder staan bekende gezichten voor volgers van de lokale politiek. Plek nummer twee is voor raadslid Mireille van der Stelt, steunraadslid Gerben Voois staat op drie, gevolgd door André van den Berg, Joep van Veen en René Lelieveld. "De zittende fractie gaf aan door te willen, op Pieter Hoogerbrugge na", licht Keizer deze keuze toe. Hoogerbrugge staat nog wel op de lijst, maar op een onverkiesbare plaats.

Karin Jansen uit Monster is de hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst. De eigenaresse van een salarisadministratiekantoor staat op de zevende plek. Daaronder staan Stefan Kester, oud-voorzitter van Westlandia, gevolgd door filmmaker Bart Kester. Dominic Kras maakt de top 10 vol. En als het aan Keizer ligt komen die allemaal in de raad. "We gaan voor negen tot tien zetels", aldus de lijsttrekker. Zijn partij heeft nu zes zetels. Veel vrouwen en jongeren zijn niet op de lijst te vinden. "Die hebben zich niet aangemeld en bij ons gaat kwaliteit boven leeftijd en sekse", zegt Keizer.

Naast Hoogerbrugge is ook oud-raadslid Nico Arkestein als lijstduwer op de lijst te vinden. Nieuwe lijstduwers zijn er ook, onder wie Bart van der Helm, eigenaar van eetcafé De Witte.

De lijst is vanavond gepresenteerd in zalencentrum De Zus van de Haas in Wateringen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland