FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande pas in verlenging langs vierdeklasser

Voetbalclub FC 's-Gravenzande heeft met een 8-3 zege op VEP uit Woerden de tweede knock-outronde van de districtsbeker gehaald.

Eenvoudig ging het echter niet tegen de vierdeklasser. FC 's-Gravenzande kwam in eigen huis al vroeg op achterstand, maakte daarna zelf twee doelpunten, maar stond met rust op 2-2. VEP kwam vroeg in de tweede helft zelfs opnieuw op voorsprong en pas in de 84ste minuut maakte Yuri Westhoff (zijn derde treffer van de avond) de 3-3.

In de verlenging bleek de thuisploeg, die uitkomt in de hoofdklasse, over de langste adem te beschikken en maakte nog vijf doelpunten. Eén daarvan was een strafschop van Westhoff, die daarmee op vier doelpunten kwam.

Mogelijk krijgt deze avond nog een staartje. In de bekerreglementen staat namelijk dat bij een gelijke stand na 90 minuten direct strafschoppen moeten worden genomen. Volgens de scheidsrechter kon er echter ook verlengd worden. VEP zal in elk geval protest aandienen en als die club in het gelijk wordt gesteld, moeten er mogelijk alsnog penalty's genomen worden.