Twitter FC 's-Gravenzande

Pak slaag voor FC ’s-Gravenzande

FC 's-Gravenzande is hard onderuitgegaan in de hoofdklasse. Het verloor met 6-1 van Poortugaal.

Na twee ruime overwinningen (5-1 tegen Rijnvogels en 1-4 tegen Rijsoord) leek het de goede kant op te gaan met 's-Gravenzande. Echter waren de rollen zaterdagmiddag omgedraaid. FC 's-Gravenzande had niets in te brengen tegen het aanvallend gevaarlijke Poortugaal. Aan het eind van de eerste helft was de stand al 5-1. Extra domper was de rode kaart voor doelman Jurrian Jouvenaar, die na twee keer geel van het veld werd gestuurd.

Lyra en Verburch winnen, KMD verliest streekderby

Regioclubs Lyra en Verburch zijn voorlopig samen koploper van de derde klasse B. Beide ploegen wonnen hun wedstrijd en zijn met negen punten uit drie wedstrijden nog foutloos. Lyra won van Duno met 1-0 en Verburch versloeg Loosduinen met 4-1. Ook Schipluiden was voor deze speelronde medekoploper, maar verloor kansloos van DWO (3-0) en haakt voor nu af. KMD had een overwinning nodig om op het spoor van de eerste posities te blijven, alleen was Naaldwijk een sta-in-de-weg in de streekderby. De Wateringers verloren ondanks betere kansen met 2-1.

Beluister hier het interview langs de lijn met Naaldwijkse doelman Jeffrey Wubben:

Excelsior Maassluis lijdt kansloze nederlaag in Spakenburg

Excelsior Maassluis heeft zaterdag in en tegen Spakenburg averij opgelopen. Het liep met een 4-2 score tegen de vierde nederlaag van dit seizoen aan. In de eerste helft had een effectief Spakenburg het duel al in het slot gegooid (4-0). Daarna liet de thuisploeg het een beetje lopen en kon Excelsior de score vlak voor tijd met twee doelpunten iets dragelijker te maken.