Archief

Volkorentosti's en snoepgroente op de bar: ODO heeft een 'modelkantine'

Korfbalvereniging ODO in Maasland doet er alles aan om haar leden fit te houden. De gerechten op de menukaart zijn tegenwoordig ook een stuk gezonder.

Sportkoepel NOC*NSF selecteerde de vereniging uit Midden-Delfland vorig jaar om mee te doen aan het project SV Vers (Sport Vereniging Vers). Daarin worden clubs begeleid om gezondere keuzes te maken. Onderdeel van het project is een zogenoemde modelkantine. De modelkantine van ODO werd afgelopen zaterdag officieel geopend.

In de praktijk komt het erop neer dat er er snoepgroenten op de bar staan en je een volkorentosti kunt bestellen. Verder zijn de sportdranken (die veel calorieën en suikers bevatten) minder zichtbaar in de koelkasten en zijn de zakjes snoep kleiner. Zo hoopt ODO de leden te stimuleren om gezonde alternatieven te kiezen. "Niets moet, maar ten opzichte van een gemiddelde sportkantine heb je meer gezonde keuzes", zegt Barbara Hanemaaijer van de kantinecommissie.

De broodjes kroket en de patatjes kun je overigens nog gewoon bestellen. Net als een koud biertje. De barmedewerkers hebben wel een cursus gevolgd bij de Delftse kinderarts Nico van der Lely, zodat ze kunnen herkennen wanneer iemand te veel drinkt en weten hoe ze daarmee om moeten gaan.

Voorzitter Marjan Pols legde bij WOS Sport uit wat je wel en niet kunt bestellen: