Archief
WOS

Werkgroep ‘Behoud begraafplaats’ wil eerst onderbouwing B en W kennen

De Werkgroep Behoud R.K. Begraafplaats Dijkweg Naaldwijk wil eigenlijk nog niet reageren op het besluit van B en W Westland om van het kerkhof geen gemeentelijk monument te maken.

De werkgroep wil eerst kennis nemen van de schriftelijke motivering en de belangenafweging van het college van B en W. "Deze uitkomst vinden wij vanzelfsprekend teleurstellend", volstaat secretaris Korrie Korevaart.

De ruiming van de begraafplaats is overigens nog geen gelopen koers. Niet alleen kan er bezwaar worden aangetekend tegen het besluit van B en W, er loopt ook nog een beroepsprocedure tegen het gemeentelijk besluit van vorig jaar om de begraafplaats gedeeltelijk te ruimen.

Het bestuur van de Adrianusparochie toont zich ingenomen met het collegebesluit. "Hierdoor is een volgende stap gezet om invulling te kunnen geven aan het bijna 40 jaar oude besluit van sluiting en ruiming. De ruimingwerkzaamheden zullen zorgvuldig en respectvol worden uitgevoerd door een deskundig bedrijf", belooft het bestuur. Daarbij wordt wel opgemerkt dat het nog wachten is op de uitspraak in een beroepsprocedure tegen de ruiming.