Archief
WOS

WOS

Bedrijfspanden in ’s-Gravenzande dicht vanwege hennepkweek

Twee panden op bedrijventerrein Dijckerhoeck in 's-Gravenzande zijn door burgemeester Arends gesloten vanwege hennepvondsten.

De panden gaan zes en drie maanden dicht omdat er een hennepkwekerij/-stekkerij was gevestigd respectievelijk werd voorbereid.

De politie kwam op maandag 28 juni af op een melding over mensen met een vuurwapen die bij het bedrijfspand gezien zouden zijn. Die mensen zijn niet aangetroffen, maar wel een hennepkwekerij/-stekkerij. Deze bestond uit 327 moederplanten en 2.740 stekken. In het tweede pand zijn aan hennepkweek gerelateerde goederen gevonden, bestemd voor de opbouw van een kweekruimte zoals in het eerste pand.

Opiumwet

De burgemeester sluit de panden op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid gemeente Westland 2020. Met de sluiting wil Arends het signaal afgeven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn. "Daarnaast is de sluiting gericht op het voorkomen van een nieuwe verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het werk- en leefklimaat", aldus de gemeente Westland.

De door de burgemeester opgelegde maatregelen staan los van de strafrechtelijke vervolging.