Archief
WOS

WOS

Varekamp krijgt 372 handtekeningen voor veiliger Poeldijk

De petitie voor een verkeersveiliger Poeldijk is overhandigd aan wethouder Pieter Varekamp, die in september gaat reageren.

Initiatiefnemers Peter van Leeuwen en Cees de Brabander haalden uiteindelijk 372 handtekeningen op. Een aantal mensen stuurde reacties mee per mail en die zijn allemaal meegegeven aan de wethouder. "We staan nu samen, maar niet alleen", zei Van Leeuwen bij de overhandiging van de map vol handtekeningen. Hij had er ook wat historisch materiaal aan toegevoegd, zodat de wethouder ook kan zien hoe lang het al speelt.

Daarna maakten ze samen met een aantal Poeldijkers nog een rondje door het centrum om niet alleen op papier, maar ook in de praktijk aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid. "Meer mensen hebben zorgen geuit over de verkeersveiligheid in Poeldijk. Ik ga dit bespreken met de verkeerskundige en met de mensen die over buitenruimte gaan. Begin september hebben we contact en laten we dat regelmatig houden", zei Varekamp die de petitie in ontvangst nam.

Hij hield de aanwezigen wel voor dat een verkeersbord plaatsen gemakkelijker is dan een wegomlegging of gedeeltelijke afsluiting, zoals de initiatiefnemers van de petitie willen. Bovendien zijn er verschillende belangen, zo moet het centrum ook toegankelijk blijven voor de bevoorrading van de winkels.

Peter van Leeuwen reageert op de radio: