Archief
Google StreetView

Google StreetView

Plan voor verkeersveiliger Poeldijk onder aandacht wethouder

De initiatiefnemers voor een verkeersveiliger Poeldijk hopen via wethouder Pieter Varekamp van Westland stappen te kunnen zetten.

Cees de Brabander en Peter van Leeuwen willen het liefst een rondweg-route voor het doorgaand verkeer, éénrichtingsverkeer op de Jan Barendselaan en op de Rijsenburgerweg en een autovrij gebied in de Voorstraat rondom het pleintje. Hun petitie voor een verkeersveiliger Poeldijk is inmiddels 370 keer ondertekend.

Doorgaand verkeer vanuit de richting Monster naar de richting Wateringen zou bij de kruising met de Nieuweweg linksaf moeten slaan, aldus Van Leeuwen. Doorgaand verkeer vanuit de richting Wateringen zou op de rotonde bij het sportcomplex van Verburch rechtsaf moeten gaan via de Arckelweg en de Paul Captijnlaan.
Doordat de Jan Barendselaan in twee richtingen door het doorgaand autoverkeer wordt gebruikt, is het daar erg gevaarlijk voor fietsers. Als daar éénrichtingsverkeer zou komen voor auto's zou er een ruime strook voor fietsers aangebracht kunnen worden.

Wethouder Pieter Varekamp (verkeer) komt op donderdagmiddag 13 augustus de petitie in ontvangst nemen.

Peter van Leeuwen sprak met Maarten Stolk over dit plan in het radioprogramma 'Maarten in de middag'