Archief
WOS

WOS

Rotterdammer bekrast meer dan 75 Hoekse auto’s: 'Dat is toch niet normaal?'

Heel Hoek van Holland heeft het erover: de man die in de nacht van vrijdag op zaterdag minstens 75 auto’s bekraste.

De Rotterdammer van 42 werd op meerdere camera's vastgelegd terwijl hij iets scherps over de lak haalde. Die beelden gingen rond op sociale media en dat zorgde ervoor dat de man zaterdagmiddag werd herkend en kon worden opgepakt op het Brinkplein.

In 'De Hoek' zijn veel mensen geschrokken. Gezien het grote aantal bekraste auto's is het ook niet moeilijk om slachtoffers te vinden. Een oudere dame vertelt: "Ik hoorde herrie, 's nachts na half één. Ik ga dan niet meer naar buiten, dus ik ben gewoon naar bed gegaan en 's morgens belde de politie me op dat er krassen op mijn auto zaten. Toen ben ik gaan kijken en zag ik het. Sommige auto's zijn wel héél erg beschadigd."

Een man even verderop kan erover meepraten. "Mijn auto stond aan de 1e Scheepvaartstraat. Ik kwam zaterdagmorgen naar buiten om te gaan sporten en ik zie een hele kras. Ik dacht: wat is dit? Het is echt een flinke kras. Dat is gewoon zonde."

Gelukkig hebben flink wat Hoekenezen beveiligingscamera's. Eén van hen vertelt: "Mijn buurman vroeg op zaterdagmorgen of we camerabeelden konden terugkijken. Toen zijn we gaan zoeken en kwamen we hem tegen. Gedurende de dag hoorden we dat het veel meer auto’s waren. Dat is heftig, vind ik eerlijk gezegd."

Deze man blijkt niet de enige met camerabeelden van de autokrasser. Er blijken er meer en allemaal gaan ze rond op sociale media. Daarop is in veel gevallen te zien hoe een man rustig op een auto afloopt, een krasje zet en wegschuifelt.

Zaterdagmiddag is de Rotterdammer bekend terwijl hij rondhing op het Brinkplein. Vlak voor de bibliotheek is hij opgepakt. En daardoor heerst er in Hoek van Holland ook opluchting. De oudere dame aan het begin van dit verhaal zegt: "We hoeven in elk geval niet bang te zijn dat het morgen weer gebeurt."