Archief
Josbert Lonnee via Flickr (CC)

Overheden willen 70 jongeren toekomstperspectief bieden

De gemeente Maassluis wil samen met andere gemeenten en onderwijsinstellingen 70 jongeren aan een baan en een positief toekomstperspectief helpen.

De samenwerking heeft de naam Next Society gekregen. Het idee is om kwetsbare jongeren persoonlijke en intensieve begeleiding te geven, zodat ze alsnog een startkwalificatie halen en passend werk kunnen vinden.

Ondernemers kunnen hiervan profiteren, doordat zij zo hun personeelstekorten kunnen oplossen. Deze aanpak is al succesvol gebleken in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. In die steden is het project uitgevoerd in opdracht van de samenwerkende partners.

Persoonlijke coaching

Het project richt zich voornamelijk op jongeren die vroegtijdig met school gestopt zijn of die een meervoudige problematiek hebben, zoals een kwetsbare thuissituatie en schulden. Er zijn veel instanties die jongeren ondersteunen. Sommige jongeren zien door de bomen het bos niet meer. Binnen Next Society krijgen zij een combinatie van klassikale training en individuele coaching, aangevuld met een vrijwillige coach uit het bedrijfsleven.