Archief
WOS

WOS

Kapper Sjaak van Galen 70 jaar in het vak

Op zijn vijftiende begon Sjaak van Galen haren te knippen en nu is hij bijna 85 jaar oud. Ondanks zijn leeftijd is hij nog niet van plan te stoppen met Kapsalon J. van Galen in Maasdijk.

Veel mensen heeft hij al in zijn stoel gehad om te knippen of te scheren. Zijn vrouw Miep (82) is al jaren zijn steun en toeverlaat en noemt zichzelf zijn secretaresse. Niet alleen neemt ze de telefoon op, maar zij hielp ook in de zaak, bijvoorbeeld voor een scheerbeurt: "Dan pakte ik de aardappelen en kon hij gaan schillen en ik lekker zepen". Al 57 jaar wonen ze in Maasdijk. En menig nieuwtje uit het dorp hebben ze gewisseld met hun klanten.

Hun dochters vonden het daarom tijd om hun ouders in het zonnetje te zetten. Het stel kreeg een sculptuur cadeau. En met een jubileum hoort het ophalen van verhalen, zoals Miep die de zaak weer moest poetsen als tuinders binnenkwamen met hun vuile klompen "Toen dacht ik wel: nou, nou, kan het een beetje?" Sjaak: "Een kunstenaar heeft een blok waar hij een figuur van moet maken, maar hij kan het veranderen of een nieuw blok pakken als het niet goed gaat. Ik moet wachten tot het haar weer lang is en dan is de vraag of de klant weer terugkomt."

Sjaak vertelt bij Maarten in de Middag over zijn memorabele momenten

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maasdijk