Metec-Solarwatt Continental Cyclingteam

Jason van Dalen negende in eindklassement Poolse etappekoers

Wielrenner Jason van Dalen uit 's-Gravenzande heeft de Course Cycliste de Solidarnosc in Polen afgesloten met een negende plek in het eindklassement.

De meerdaagse etappekoers eindigde vandaag met een rit van 165 kilometer tussen Ostrowiec Swietokrzyski en Stalowa Wola. Die werd gewonnen door Casper van Uden van Team DSM.

De wedstrijd in Polen was een sprintersfestijn. Liefst vier van de vijf etappes eindigden in een massasprint. Alleen in de heuvelrit van gisteren waren er tijdverschillen.

Nick Brabander uit Honselersdijk won de massasprint overigens in de tweede etappe. Hij kwam een dag later als derde over de meet.

De eindzege ging naar de 36-jarige Tsjech Jan Barta. Van Dalen (26) had in het klassement een achterstand van 52 seconden.