Archief
WOS

WOS

Werk aan de weg in Maassluis

Er zijn deze zomer op grote schaal wegwerkzaamheden in Maassluis.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zal dag en nacht worden doorgewerkt. Een deel van de werkzaamheden is in de vakantieperiode.

De belangrijkste werkzaamheden vinden medio juli plaats op de Maasdijk rond de kruising met de Dr. Albert Schweitzerdreef. Er komen verkeerslichten en een oversteekplaats voor voetgangers. Fietspaden worden verplaatst, verbreed en verhoogd en er komt nieuw asfalt op de Maasdijk vanaf de Coldenhovelaan tot de rotonde met de Dr. Jan Schoutenlaan. Verder krijgt de rijbaan van de Kwartellaan een opknapbeurt via nieuw asfalt. De weg wordt op een aantal plaatsen anders ingericht en er komt een vrijliggend fietspad.

Op meer plaatsen in de stad worden fietspaden (op de Westlandseweg, Mozartlaan en Industrieweg) en oversteekplaatsen (bij station Steendijkpolder, de Lichtboei, de Industrieweg, Mozartlaan en Havenplein) verbeterd door ze te asfalteren en te verhogen. In het centrum van de stad vervangt de gemeente de rijbaan van de Marelstraat. Op de Wagenstraat wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht op het asfalt.

Tot slot gaan deze zomer het werk aan de riolering door, wordt onderhoud gepleegd aan bruggen en wordt de openbare ruimte rond bouwprojecten vernieuwd. "Het is mooi, dat we al deze plannen gaan uitvoeren om de infrastructuur van Maassluis te verbeteren. Helaas gaat dit wel gepaard met tijdelijke overlast", aldus wethouder Fred Voskamp.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis