Archief
WOS

Prik voor Westlandse arbeidsmigranten

Zo'n 13.000 arbeidsmigranten die in Westland werken, krijgen de komende weken de mogelijkheid zich te laten vaccineren via hun uitzendbureaus.

Westlandse uitzendbureaus (EG-personeelsdiensten en WestFlex), de gemeente Westland en GGD Haaglanden werken samen om te zorgen dat ook deze groep mensen, die moeilijk te bereiken is via de reguliere prikoproepen, beschermd wordt tegen het corona-virus. Donderdag werden de eerste 100 arbeidsmigranten gevaccineerd.

Vanaf zaterdag 3 juli kunnen elk weekend 2.600 arbeidsmigranten voor hun prik terecht bij de GGD-vaccinatielocatie in de Broodfabriek in Rijswijk. Na aanmelding door de uitzendbureaus worden de arbeidsmigranten naar de GGD-vaccinatielocatie gebracht. Zij ontvangen dan het Janssen-vaccin. Als iemand liever het Pfizer- of Moderna-vaccin heeft, kan dit ook. De GGD zal helpen met het maken van de benodigde tweede afspraak voor de prik met het Pfizer- of Moderna-vaccin.

Volgens sommige uitzenders wil 80 procent van de arbeidsmigranten in Westland graag een vaccin. Maar omdat ze er vaak niet wonen, zijn ze moeilijk te bereiken via de reguliere oproepen. Doordat hun verblijfadres bij instanties niet bekend is, ontvangt niet iedereen een oproep en door de taalbarrière is het maken van een afspraak soms ingewikkeld. De speciale vaccinatiemomenten, die via de werkgevers worden gecommuniceerd, zijn een oplossing voor deze problemen. Naar verwachting zijn begin augustus alle Westlandse arbeidsmigranten, die dat willen, gevaccineerd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland