Archief
WOS

WOS

Lierse ervaringen coronacrisis verzameld in boekje

De coronacrisis duurt nu al 15 maanden. En iedereen beleeft die op een andere manier.

Schrijver Frans Voskamp uit De Lier besloot om verhalen van dorpsgenoten te verzamelen en die op te schrijven in een boekje. Dat boekje, 'Lichtpuntjes door De Lier' getiteld, kwam vandaag uit. Groep 7 van de Prins Mauritsschool ontving het eerste exemplaar.

Niet alleen mensen die nu in het dorp wonen staan in het boekje, maar ook Lierenaren die inmiddels zijn verhuisd komen aan bod. Sporters bijvoorbeeld. "Ik kwam erachter dat er in De Lier een enorme hoeveelheid talent ligt, met Nederlandse kampioenen wielrennen op allerlei niveaus. Twee Lierenaars die basketballen, in vreemde landen zelfs. We hebben een schaatsster, Dione Voskamp, en snowboarder Glenn de Blois die op weg is naar de Olympische Spelen. Ze staan er allemaal in", somt Voskamp op.

"Van hen krijg je te horen dat er in sommige landen andere regels zijn dan in Nederland. Dat was voor de meesten heel ingewikkeld. Vooral het leven in bubbels was voor die sporters heel intens."

"Maar ik heb ook politici gevraagd hoe het is om gemeentepolitiek te bedrijven als je nergens heen kunt", vervolgt de schrijver. "Daar hebben ze ook antwoord op gegeven."

Voskamp heeft de verhalen gebundeld zodat die voor altijd bewaard kunnen blijven. "Ik ben iemand die over 20 jaar nog wil weten wat er gebeurd is. Maar ik hoop dat ook onze kinderen er iets van meekrijgen. Dus het moest opgeschreven worden. Dat is een beetje een gekke hobby van me, maar alles wat een beetje overzichtelijk te bekijken is, vind ik grandioos om daar wat over te schrijven."

De boekjes zijn vanaf vandaag te koop bij de plaatselijke boekhandel in De Lier. De opbrengst gaat naar de Voedselbank.