Archief
Zomerspektakel Maasdijk

Zomerspektakel Maasdijk

Geen Zomerspektakel in Maasdijk

Er komt dit jaar geen Zomerspektakel en er is ook een streep gehaald door een tweede 'Spekontour'.

Dit heeft het organisatiecomité van het Maasdijkse zomerfeest laten weten. Die ziet geen mogelijkheid voor een feest voor heel het dorp, voor jong en oud. "De verplichte reservering en bijbehorende gezondheidscheck staat haaks op het open karakter van het Zomerspektakel. Zoals eerder aangegeven willen we geen half feest organiseren. Als we het doen, dan doen we het goed, en zoals iedereen van ons gewend is."

Vorig jaar was er nog een alternatief dorpsfeest. Onder de noemer 'Spekontour' reed een bonte stoet wagens door Maasdijk en in een van de straten was een paalzitter. Paalzitten is al jaren een onderdeel van het zomerspektakel. Maar ook dat gaat niet door. Het valt onder 'klein evenement', dus ook daarvoor gelden de door de overheid opgelegde maatregelen.

Het organisatiecomité benadrukt dat de gemeente zich uiterst coulant en meewerkend heeft opgesteld, maar dat de landelijke coronamaatregelen het zomerfeest onmogelijk maken. "Maar volgend jaar zijn we er weer en dan pakken we groots uit. Dan komen drie jaar aan ideeën allemaal tezamen op een superfeest", aldus het comité.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maasdijk