Archief
WOS

Dj-duo Huts van Stijn (22) en Jordi (25) tekent platendeal

Naaldwijker Stijn Kouwenhoven en zijn muzikale partner Jordi Coenradie begonnen ongeveer een jaar geleden als dj- en producerduo 'Huts', midden in de coronatijd.

Nu hebben ze een platendeal getekend bij de Britse platenmaatschappij Virgin Records. "Daar zitten grote artiesten en nu wij dus ook", vertelt een trotse Kouwenhoven. "Avicii heeft daar ook zijn laatste plaat uitgebracht." Coenradie voelt na de deal vooral een soort "eindelijk" gevoel. "Ik ben zelf al tien jaar bezig om dit te bereiken", vertelt hij. "Maar aan de andere kant ging het wel ineens snel."

Huts viel vooral op door hun cover van het nummer Red Lipstick. "Dat is van een Amerikaanse rapper, maar die mocht het niet uitbrengen, omdat er stukjes van nummers van de Red Hot Chilipeppers inzaten. Het staat wel op YouTube en het is een grote hit geworden op TikTok. Wij hebben van die rapper toestemming gekregen om zijn nummer te coveren en mochten het wél uitbrengen", vertelt Coenradie, die zelf verantwoordelijk is voor de stem in het nieuwe nummer. De muziek wordt gemaakt in de studio die de mannen huren in De Lier.

De dj's gaan eerst nog even focussen op hun muziek en online-aanwezigheid. Na Red Lipstick mogen ze namelijk nog twee andere nummers uitbrengen bij Virgin Records. En daarna? "De twintig miljoen streams halen is het volgende doel", vertelt Coenradie. "En we bereiden ons voor op een tour in 2022."
Natuurlijk zijn er ook nog grotere dromen. "Artiesten waar we ooit wel mee zouden willen samenwerken zijn toch grote popnamen zoals Dua Lipa en The Weeknd", vult Kouwenhoven aan.