Archief
WOS

WOS

Voetbal kijken op terras? Het mag weer, maar wel onder voorwaarden

Het EK voetbal kijken vanaf een groot scherm op een terras. Het leek even ondenkbaar, maar door de aanstaande versoepelingen is het toch mogelijk. Onder meer Westland staat het toe vanaf het terras te juichen.

In heel Nederland mogen horecazaken vanaf komend weekend weer grote schermen opzetten voor de voetbalwedstrijden. Iedere gemeente kan daar wel andere voorwaarden aan stellen.

Ook de gemeente Westland gaat schermen op terrassen weer toestaan. Een woordvoerder laat weten dat de gemeente terugvalt op haar evenementenbeleid. Dat komt erop neer dat hier de schermen niet zichtbaar mogen zijn vanaf de openbare weg. Ook zijn bouwwerken, overkappingen en andere constructies niet toegestaan.

Bij café Scrumpy in Wateringen zijn de voorbereidingen voor zondag al in volle gang. "We hangen binnen negen kleine schermen op", vertelt Leendert Keizer, eigenaar van de kroeg. "Daar komen toch minder mensen op af dan op die hele grote." Scrumpy heeft zowel binnen als buiten plek voor honderd mensen.

"Het is anders dan normaal. Van oudsher komen hier tijdens voetbalfeesten wel drie- tot vierhonderd mensen. Maar we gaan het ondanks de beperkingen toch gewoon gezellig maken." Een coronatestbewijs om binnen te komen hoeven mensen niet te doen. "Zolang ze maar anderhalve meter afstand houden. Daarnaast werken we met reserveringen, van iedereen hebben we naam en telefoonnummer."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland