Archief
WOS

Honselse Feestweek krijgt tóch een terras op het Voorhofplein

Feestweek Honselersdijk mag tóch een glazen huis en een terras neerzetten op het Voorhofplein, in het centrum van het dorp.

Dat kregen de organisatoren vorige week te horen van de gemeente. Op het besloten terras is plek voor een paar honderd man, laat organisator Bart van Meurs desgevraagd weten aan de WOS. Wel moeten bezoekers van te voren een kaartje kopen en een tijdslot reserveren en aantonen dat ze gevaccineerd zijn, of een negatief coronatestbewijs laten zien. "Dat testen kan gratis bij een officieel testpunt, ergens aan het randje van Den Haag en net als het vaccinatiebewijs is het gekoppeld aan een app", vertelt Van Meurs. Eenmaal op het terras hoeft dan geen afstand meer worden gehouden en ook mondkapjes zijn er dan verleden tijd.

De organisatie is blij dat de feestweek weer met publiek mag plaatsvinden. De rode draad van het programma is Feestweek Radio, dat gaat gebeuren in een soort glazen huis die nu ook op het Voorhofplein mag staan. Eerder zou dat nog bij SV Honselersdijk zijn. "Het is mooi dat de bandjes weer voor publiek kunnen spelen en de radiospelletjes bijvoorbeeld ook met publiek kunnen", aldus de organisator.

Omdat het comité pas halverwege vorige week te horen kreeg dat er weer iets meer mocht, was het snel schakelen. Maar het team was het er vrij snel over eens dat het die moeite wel waard zou zijn. Feestweekcomités hebben eerder gesproken met de gemeente om te kijken naar de mogelijkheden. Nu de landelijke coronaregels duidelijker zijn, kwam er op het laatste moment toch een vergunning. "Wat dat betreft heeft de gemeente echt zijn nek uitgestoken voor de feestweken en daar mogen we de burgemeester best dankbaar voor zijn," vertelt Van Meurs.

De kaartjes voor de Honselse Feestweek zijn binnenkort online te bestellen. En hoewel de voornaamste doelgroep van het comité Honselersdijkers is, is iedereen volgens de organisator welkom.