Archief
Archief WOS

Archief WOS

Gebiedscommissie: zorgen over scooters en verbazing over deelfietsen

De gebiedscommissie van Hoek van Holland zit met zorgen over deelscooters en voelt zich overvallen door de komst van deelfietsen.

Dat kwam donderdagavond naar voren in een digitale vergadering van de commissie. Deelscooters van twee 'merken' worden alom in Hoek van Holland aangetroffen, maar zorgen met name voor irritatie op de Schelpweg en op de dijk bij metrostation Haven.
De aanbieders moeten problemen binnen 48 uur oplossen, maar als scooters bij (oudere) bewoners het tuinpad blokkeren heb je daar niet zo veel aan, betoogde commissielid Carola van der Schilt. Op de Schelpweg staan er soms wel 12 bij elkaar, meldde zij. Haar collega Ineke Vos filosofeerde dat er misschien op een plek aan die weg enkele Stelconplaten neergelegd kunnen worden om als stalling voor de scooters te fungeren.
In elk geval zal de commissie bij de gemeente Rotterdam om aandacht voor de overlast door scooters te vragen.

Deelfietsen
Uitgerekend deze donderdag zijn in Hoek van Holland tientallen deelfietsen geplaatst namens openbaar vervoerbedrijf RET. De gebiedscommissie had hier geen weet van. De tweewielers zijn vooral bedoeld voor de route tussen metrostation Haven en het strand. Ook hier vraagt de commissie zich af waar gebruikers de fietsen zullen achterlaten en of er voldoende stallingsruimte is bij het station.