Archief
WOS

WOS

Raad Maassluis stemt in met ‘investeringsmenu’ voor komende jaren

De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond unaniem de zogeheten Kadernota 2022-2025 vastgesteld.

Alleen de fractie van GroenLinks had op één onderdeel een uitgesproken bedenking bij de investeringskeuzes voor de eerstvolgende vier jaar. Zij wil namelijk niet investeren in kunstgrasvelden, maar in gewone grasvelden.

Diverse ingebrachte moties werden unaniem of met een meerderheid aangenomen. Zo wil de gehele raad dat er al in het basisonderwijs aandacht wordt ingeruimd voor het goed leren omgaan met geld. Door opsteller Maassluis Belang werd naar voren gebracht dat dit in de eerste plaats een taak voor opvoeders is, maar dat het onderwijs hierin aanvullend een rol kan spelen. Binnen het voortgezet onderwijs is al aandacht is voor omgaan met geld en dit heeft een positieve invloed op het bewust zijn van de jongeren, zo werd gesteld.
Aan het college is gevraagd om de verschillende initiatieven omtrent 'omgaan met geld' te inventariseren en die vervolgens onder de aandacht van de basisscholen te brengen. Dit werd direct toegezegd door wethouder Fred Voskamp.

Herdenkingsdag coronaperiode
Ook unaniem was de raad in de wens dat, zo gauw dat kan, er een speciale herdenkingsdag komt om terug te blikken op de coronaperiode. Bij voorkeur wordt aangesloten bij een landelijke dag, maar mocht die er niet komen, dan bestaat er behoefte aan een eigen herdenkingsdag in Maassluis.
Op voorstel van het CDA sprak de raad als mening uit, "dat we als gehele gemeente trots mogen zijn op inwoners die anderen tot steun zijn geweest" en tevens naast de mensen moeten gaan staan die met groot verlies te maken hebben gekregen en ook aandacht geven aan iedereen die door corona is geraakt.

Verkeersveiligheid binnenstad
Er komt op verzoek van een overgroot deel van de raad een onderzoek naar verbetering van de verkeersveiligheid in de historische binnenstad. Initiatiefnemer D66 wees er op dat het voor bezoekers van de binnenstad gevaarlijke situaties oplevert dat gemotoriseerd verkeer in de zomer gebruikmaakt van de Noordvliet-Zuidzijde en Noordzijde tussen de P.C. Hooftlaan en de Goudsteen. Ook bedienend personeel moet veilig de verschillende terrassen kunnen bedienen, aldus de fractie.
De raad wil laten onderzoeken hoe de overlast van autoverkeer in de binnenstad beperkt kan worden en er voor voetgangers en fietsers een logisch en veilig rondje door de binnenstad ontstaat. Aan het college is verzocht om voor het einde van dit jaar met een voorstel te komen.

Camping
D66-fractievoorzitter Jesse de Jong kwam ook nog met de suggestie om in Maassluis voor recreanten kleinschalige kampeergelegenheden te scheppen. Burgemeester Edo Haan ziet hier geen taak voor de gemeente weggelegd, maar wie in Maassluis een camping wil beginnen, kan zich melden.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek