Archief
WOS

WOS

Feestelijke opening van natuurspeeltuin in Maassluis

De natuurspeeltuin aan de Willem Marislaan in Maassluis is vandaag feestelijk geopend.

Het speellandschap heeft meerdere ‘watertjes’, een waterspeelplek met zand en een pirateneiland. Voor de ouders is er een picknickplaats.

Leerlingen van basisschool Het Startpunt zijn betrokken bij het ontwerp van de speeltuin. "Onze kinderen zijn gevraagd om mee te denken met het ontwerp van deze speeltuin", vertelt Patrick Heuchemer, docent bij Het Startpunt. "De kinderen en medewerkers van de gemeente zijn aan de slag gegaan. Ze hebben dit samen vorm kunnen geven, waarna een architect ermee aan de slag is gegaan."

Biodiversiteit

Er komen veel plantensoorten met verschillende kleuren en bloeitijden in het speellandschap. De basis is hier al voor aangelegd op de dijk en bij het slootje tussen de Prinses Julianalaan en de Willem Marislaan. Daarnaast is het speelterrein voorzien van zogeheten wadi’s om het hemelwater op te kunnen. Regen die op het aangrenzende schoolplein, de flat of de straat valt, stroomt de wadi’s in. Daardoor kan bij overvloedige regenval het water beter worden opgevangen en vastgehouden worden zodat het riool niet overbelast raakt.

"Het is dus echt een natuurspeeltuin. Er zijn ook weinig ijzeren klimrekken", weet Heuchemer. "Het is geen standaard speeltuin."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis