Archief
WOS

WOS

De Hoogvlieger naam nieuwe school Naaldwijk

De nieuwe basisschool in of aan de rand van woonwijk Hoogeland in Naaldwijk gaat De Hoogvlieger heten.

Na de zomervakantie begint de school. Eerst met portacabins op een deel van het grasveld van zwembad De Hoge Bomen, later komt er een vast gebouw. Alleen is nog steeds niet duidelijk waar.

Gesprekken met de gemeente over deze nieuwe school in de buurt van Hoogeland lopen al zo'n 8 jaar. Omdat in de regio een groot tekort aan lokalen heerst, en in Naaldwijk de laatste jaren flink is bijgebouwd, is de behoefte aan lokalen groot.

Deze woensdag konden ouders van mogelijk toekomstige leerlingen een praatje aanknopen met meesters, juffen of de directeur. Ook kinderopvangorganisatie Okidoki was er, want zij krijgen eveneens ruimte in de school. De school gaat officieel dan ook De Hoogvlieger Opvang & Onderwijs heten.

De Hoogvlieger begint met peuter- en kleuteropvang voor kinderen vanaf 2 jaar. Op het moment dat kleuters oud genoeg zijn voor groep 3, zou de permanente nieuwbouw van De Hoogvlieger af moeten zijn. Waar precies is nog niet bekend. "In ieder geval in de buurt van het zwembad", vertelt directeur Claudia den Boogert.