Archief
WOS

WOS

Nachtelijk bouwverkeer voor station Strand

Ten behoeve van de bouw van het metrostation Hoek van Holland Strand worden deze week grote bekistingsonderdelen aangebracht.

Omdat de elementen met speciaal breed-transport en onder politiebegeleiding worden aangevoerd, mag dit alleen tussen 21.00 uur en 06.00 uur in de avond en nacht plaatsvinden. Dat gebeurt van dinsdagnacht 22 juni tot en met donderdagnacht 24 juni. De bekistingsonderdelen worden met grote diepladers via de Langeweg, Strandweg en Badweg aangevoerd. Het traject wordt van tevoren door de transporteur bekeken en daar waar het nodig is, worden obstakels (straatmeubilair) tijdelijk verwijderd.

Er komt op de bouwlocatie een grote kraan, waarmee het aangevoerde materiaal wordt gelost en op zijn plaats gelegd. Hierbij zal geluid te horen zijn door het slaan van zogenaamde wiggen. Die wiggen zijn nodig om de bekisting op zijn plek te zetten. De boorwerkzaamheden die hier voorafgaand voor nodig zijn, worden overdag uitgevoerd. De lichtmasten worden in de avond en nacht lager gezet, zodat er geen onnodig licht, en dus overlast, richting het Natura 2000-gebied zal plaatsvinden, aldus de gemeente Rotterdam.