Archief
Paul Vis

Paul Vis

Handbalsters Quintus kampioen van alternatieve competitie

De handbalsters van Quintus hebben zich gisteren gekroond tot kampioen van de alternatieve competitie.

De ploeg uit Kwintsheul rekende in Limburg af met Handbal Venlo: 24-34.

Quintus moest na de 24-28 nederlaag in eigen huis van vorige week vier doelpunten goedmaken om de titel in de wacht te kunnen slepen. Die opdracht had de ploeg goed in de oren geknoopt.

Venlo begon sterk aan de wedstrijd en liep via 3-1 nog uit naar 6-4. Daarna werd het snel 6-6 en 7-7, waarna de Heulse gasten het initiatief overnamen en niet meer uit handen gaven. Binnen no time stond het 7-15. De ploegen gingen rusten bij een 9-18 stand.

In de tweede stond het al snel 13-26 en bleef Quintus scoren. Hoewel Venlo nog van alles probeerde, kwam het niet echt dichterbij.

Gouden Ananas

Dankzij de zege wint Quintus de Gouden Ananas. Dat is de prijs die de winnaar van deze alternatieve competitie krijgt. De competitie werd begin dit jaar opgezet, nadat de eredivisie in oktober vanwege corona moest worden stopgezet.

Met een aantal eredivisie-clubs is de afgelopen maanden een halve competitie gespeeld. Daarin eindigde Quintus overigens bovenaan, waarna het dus met nummer 2 Venlo mocht gaan strijden om de titel.