Archief
Arnoud Verhey

Arnoud Verhey

Woningcorporatie verduurzaamt 105 Hoekse woningen

Woningcorporatie WVH is begonnen met de werkzaamheden om 105 woningen in de Scheepsbuurt in Hoek van Holland energiezuiniger te maken.

Afgelopen week zijn de eerste woningen voorzien van een nieuw dak met betere isolatie. Verder wordt er zogeheten HR++ glas met ventilatieroosters aangebracht, worden de woningen voorzien van een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem, vloerisolatie en een hoogrendement cv-ketel. Ook krijgen de woningen nieuwe veiligere voor- en achterdeuren. De woningen hebben straks allemaal energielabel A.

De bewoners werden al vroeg in het hele proces betrokken, stelt directeur-bestuurder Marcel Korthorst van de Hoekse corporatie. "Gezamenlijk hebben we de technische problemen in kaart gebracht en in overleg met een bewonersvertegenwoordiging is de aanpak bepaald. De uitbraak van het coronavirus was daarbij een extra uitdaging. Met creatieve oplossingen als het opnemen van een filmpje om de bewoners op afstand toch de modelwoning te kunnen laten zien, is het gelukt om de voortgang er in te houden."