Archief
Politie Westland

Nu al meer boetes voor overlast op het water dan in 2020

Het nautisch team van politie Westland heeft dit vaarseizoen tot nu toe al meer boetes uitgeschreven voor overlast op het water dan in 2020.

Dit laat een woordvoerster van de politie desgevraagd weten aan de WOS.

De politie kondigde begin dit vaarseizoen aan strenger te gaan optreden op het water. "De tijd van waarschuwen is voorbij", werd toen gezegd. Wie zich niet aan de regels houdt, zowel op het gebied van geluidsoverlast als snelheidsoverschrijdingen, wordt bekeurd. Desondanks kreeg de WOS dit weekend meldingen binnen dat er in de omgeving van de Rijnvaartweg en Poelkade in 's-Gravenzande regelmatig 'zuipschuiten' langsvaren met te harde muziek. Daarnaast zou er ook op het terrein van een tuinbouwbedrijf daar worden geürineerd.

Volgens de woordvoerster wordt er wel degelijk opgetreden. Afgelopen weekend ging het om zeker zeven bekeuringen vanwege geluidsoverlast. "De schipper krijgt dan een boete én een waarschuwing. Als hij binnen korte tijd nogmaals in de fout gaat, pakken wij zijn geluidsapparatuur af." De politie gaat daarnaast het gesprek aan over hoe de schipper het zelf zou vinden als er een boot met veel herrie langs zijn huis zou varen. "Meestal lijken ze het wel te snappen", zegt de woordvoerster.

De politie roept omwonenden op om overlast ook altijd te melden. Daarbij moet gezegd worden, dat het niet altijd lukt om direct ter plaatse te zijn, omdat de politie meer meldingen krijgt en die moet prioriteren. Daarom is het verzoek om foto's of video's van overtredingen (geluidsoverlast, urineren, te snel varen) te mailen naar nautisch.westland@politie.nl. Op die manier kan op een later moment alsnog worden opgetreden.

In het programma Samen Veilig meer aandacht voor overlast op het water:
Pia van Oord vertelt over de situatie in Midden-Delfland