Archief
WOS

WOS

Doorgaand vrachtverkeer niet meer door kern Honselersdijk

Het doorgaande vrachtverkeer wordt binnenkort geweerd uit de kern van Honselersdijk.

Dat heeft het Westlandse college van burgemeester en wethouders besloten. Alleen bestemmingsverkeer van vrachtwagens blijft toegestaan.

Er is al vele jaren een grote concentratie van vrachtverkeer in en rondom Honselersdijk. Dat komt onder meer door de ligging van de veilinggebouwen van Royal FloraHolland direct naast de kern. Om het (zware) vrachtverkeer in Honselersdijk goed in beeld te krijgen, heeft de gemeente in september vorig jaar meerdere camera's opgehangen. Het onderzoek laat zien dat tenminste de helft van het vrachtverkeer dat in de kern rijdt doorgaand verkeer is. Hierbij wordt met name gebruik gemaakt van de verbinding tussen de Molenlaan en het Poeldijksepad. Bewoners ervaren trillingshinder en geluidsoverlast.
Vrachtverkeer dat een bestemming heeft buiten de kern kan gebruiken maken van de Vogelaer, Dijkweg of provinciale weg N213 (Nieuweweg).

Als het genomen verkeersbesluit is gepubliceerd in de Staatscourant komen er verbodsborden voor vrachtverkeer op (met de klok mee) de Endeldijk, de Molenlaan, de Hofstraat, de Groenelaan en het Poeldijksepad.