Archief
WOS

WOS

ISW houdt vol: online lessen gaan door

Scholengroep ISW blijft deels online en deels fysiek les geven, ondanks de verplichting voor scholen om volledig open te gaan.

De meeste scholen in ons land zijn vandaag wél weer helemaal open, maar het ISW gaf vorige week al aan niet mee te doen. Gesprekken met het Ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie hebben daar niets aan veranderd. Ewald van Vliet van scholenkoepel Lucas Onderwijs - waar ISW onder valt - begrijpt dat wel, zei hij maandagmorgen bij Doens wordt Wakker op WOS Radio: "Ik deel de zorgen. Het is een vreemde situatie als pas veertig procent van de leraren is gevaccineerd."

Van Vliet vindt de gezondheidsrisico's op dit moment nog te groot, zowel voor leraren als leerlingen: "Als het een maandje later was, waren we al veel verder geweest met vaccineren. We willen allemaal terug naar normaal. Wij ook, maar het moet wel op een veilige manier gaan. En daar helpt maar één ding bij: zo snel mogelijk vaccineren."

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet vorige maand de scholen weer volledig te openen. Leerlingen hoeven geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden en ze moeten twee keer per week een zelftest doen.

Het Ministerie van Onderwijs geeft aan in gesprek te gaan met de scholen die deels gesloten blijven, om te achterhalen wat hun beweegredenen zijn. Vooralsnog zijn er geen consequenties.

Bij ISW was niemand beschikbaar voor commentaar en werd naar Lucas Onderwijs verwezen voor een toelichting.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland