Archief
WOS

WOS

Nieuwe appartementen bij 'Korrelbeton' moeten doorstroming Hoek van Holland op gang brengen

Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) is deze week begonnen met de toewijzing en verhuur van de appartementen die in aanbouw zijn aan de Prins Hendrikstraat en Jolinkstraat.

Op de locatie van de voormalige Korrelbeton-woningen wordt nu gebouwd aan 76 levensloopbestendige appartementen voor 55-plussers. Met deze nieuwe woningen wil de woningcorporatie de doorstroming op de Hoekse woningmarkt op gang brengen. "Er zijn nu heel veel mensen die wel 55-plus zijn, maar die nog wel in een eengezinswoning wonen", weet manager Wonen Daan de Johng. "Zij zouden wel willen verhuizen naar een gelijkvloerse woning, maar kunnen dat niet omdat er geen aanbod is."

Er is al een eerste ronde gewezen, waarin ouderen die al in een woning van WVH wonen, voorrang krijgen bij de toewijzing. De overige woningen staan nu tot 13 juni op Woonnet Rijnmond. Ook hier krijgen Hoekse kandidaten voorrang op mensen van daarbuiten.

De bouw is in november vorig jaar begonnen. Als alles volgens verwachting verloopt, kunnen de nieuwe bewoners in april of mei volgend jaar verhuizen naar hun nieuwe appartementen.