Archief
Stichting ALS Westland

Nieuw sportevenement voor geldinzameling onderzoek naar ALS

Stichting ALS Westland komt dit jaar naast de vierde Local Swim ook met A Local Step.

De Stichting ALS Westland denkt dat op 14 augustus groepen mensen weer mogen zwemmen in de Lee om geld op te halen voor onderzoek naar de spierziekte ALS. De vergunningaanvraag ligt inmiddels bij de gemeente Westland met een lijst met alternatieven voor als er nog coronamaatregelen gelden.

Bijna 600 zwemmers hadden zich in maart 2020 ingeschreven als deelnemer van A Local Swim Westland. Zij kunnen dit jaar deelnemen en er komt geen nieuwe inschrijving. Wel komt er een nieuw evenement bij.

Begin dit jaar is de actie A Local Step bedacht. Van Wereld ALS Dag (21 juni) tot en met 12 juli hebben deelnemers 21 dagen de tijd om meters te maken door te wandelen, te fietsen, te skeeleren, hard te lopen, een andere sport of een mix van allemaal. Zij hoeven niet iedere dag te sporten, als ze maar zorgen dat hun sponsoren onder de indruk zijn. Deze actie is gekoppeld aan de app Strava waardoor de gemaakte meters zichtbaar zijn voor iedereen. Ook voor bedrijventeams is het leuk. Ze kunnen elkaar uitdagen om zoveel mogelijk kilometers te maken.

Radiopresentator Maarten Stolk sprak met Linda Slaghuis van Stichting ALS Westland

Categorieen:
Nieuws Algemeen